menu
Tópark

A hagyomány és az innováció gyümölcse az új város: a TÓPARK

2018.03.29

Mi kell ma ahhoz, hogy egy ingatlanfejlesztés különlegesen sikeres legyen? Nagy élhető terek, rengeteg zöldterület, jó közlekedés, színvonalas kivitelezés, látványos megjelenés és egy tó. Nos, mindezt megvan Magyarország legnagyobb épülő városfejlesztésénél, a Tóparknál.

Budapest nyugati kapujában az „Aranyháromszögnek” nevezett területen, vagyis az M1-M7-M0 autópályák találkozásánál már javában épül az új város a Tópark. A Biatorbágy területén elhelyezkedő terület festői szépségű, és egy Margit-sziget méretű tó mellett. Az összesen 176 hektáron egy olyan komplex ingatlanfejlesztés valósul meg, ahol lakások, irodák és kereskedelmi egységek lesznek. A futurisztikus beruházást Közép-Európa egyik legnagyobb fejlesztéseként tartják számon.

A keresleti piac rábólintott a Tópark lakáskoncepciójára, hisz az első ütemben megvalósuló közel 150 új otthon háromnegyede alig pár hónap alatt már el is kelt. A különlegesen jó ár és értékarány, valamint az átlagosnál jóval magasabb műszaki tartalom és az energia-megtakarítási megoldások hamar felkeltették a lakást keresők érdeklődését. A lakások belső elrendezését a mai igények alapján alakították ki. Fontos volt, hogy a kislakások mellett többféle elosztású és méretű családi otthonok is épüljenek. Nem mellesleg elérhető áron. Egy nappali + 2 hálós 84 négyzetméteres lakást például már 32 millió alatt meg lehet venni. Nem véletlen tehát, hogy az eddigi vevők között nagy arányban találni olyanokat, akik a panellakásukat tudták a Tópark zöldövezeti otthonaira cserélni – sokszor még komolyabb önrész nélkül csupán a CSOK felhasználásával.

Irodapiaci szempontból sem a megszokott trendet követi a Tópark, hanem új réspiaci kínálattal jelenik meg, más miliőt kínáló, kellemes életteret jelentő irodaparkjával. Az első ütemben például a bérbe vehető területek nem egy nagy házban, hanem két, földszint plusz négyemeletes épületben helyezkednek el, amire a sűrűn beépített városbelsőben már nincs lehetőség. Így az 1000 és 2000 négyzetméter közötti szintterületek sokkal jobb lehetőséget kínálnak az elszeparálódásra, illetve, arra, hogy az egy szinten nagyobb területet kereső bérlők is megtalálják az igényüknek megfelelő irodát. Az belső építészeti elrendezés - amely az abszolút racionális téralakításra koncentrál - nagyon jól oszthatóvá is teszi az épületeket. Ez azt jelenti, hogy a legkisebb bérbe adható irodaterület 140 négyzetméter. Mint ismeretes, nagyon régóta hiány van a legmagasabb minőségű irodakínálatban a kis, bérbe vehető területekből, pedig a kereslet gyakorlatilag folyamatos ezek iránt.

Lokál – 2018.03.29.

Tópark