menu
Tópark

A valóra vált álom: a Tópark

2018.03.15

Budapest nyugati kapujában a 28 hektáros Margitsziget-méretű a törökbálinti tó mellett három kulcsfontosságú autópálya találkozásának - az M0-M1-M7, aranyháromszögében helyezkedik el a Tópark. A TóPARK, nem csupán egy épület komplexum, hanem az ország első “Város a Városban” ingatlanfejlesztése. ahol rövidesen nem csak dolgozni, hanem élni és szórakozni is különleges élmény lesz.

A Tóparkot komplexitása, világszínvonalú városközpont koncepciója teszi egyedivé és különlegessé. Hatalmas előnye, hogy a belváros zsúfoltságával és egészségtelen környezetével szemben teret, jó életminőséget, változatosságot biztosít azoknak, akik ott élnek, illetve dolgoznak. Egy olyan mini city születik, ahol nem uniformizált házak, hanem különböző stílusok jegyeit magukon viselő különleges épületek váltják egymást. Közöttük pedig egy Váci utca hosszúságú, belső passzázs húzódik, s az erre néző homlokzatok is hasonlóképpen változatos képet mutatnak.

Találkozhatunk akár Bécs, Párizs, London vagy Berlin építészeti stílusával, de a múlt század eleji Budapestet idéző szecessziós vagy éppen art deco stílusú házzal is. Mindezzel a fejlesztő nem titkolt célja, hogy egy patinás belvárosi miliőt varázsoljon a városon kívülre. De nemcsak e miatt érezheti magát bárki a belvárosban, minden egyéb városias funkció is megtalálható lesz a Tóparkban: tömegközlekedés, kulturális és sportolási lehetőségek, kávézók, éttermek, szálloda, konferenciaközpont, sőt még egy magán és egy önkormányzati óvoda is. 3000 parkoló, 81 lift, 25 hektár nettó zöldfelület épül ki a beruházás során.

A jó megközelíthetőség érdekében jelentős fejlesztések valósultak már meg: kiépült több közvetlen autópálya lehajtó, s a területen belül is komoly belső úthálózat épült, városiasan kiépített buszmegállókkal, taxi drosztokkal, bicikli utakkal, de találkozhatunk itt aluljáróval, kiépített futópályával, sőt játszótérrel is – vagyis mint bármely nagyvárosban.

A tömegközlekedők ki és bejutását a 4-es metró kelenföldi végállomásától közvetlen buszjárat biztosítja- amit BKK-s bérlettel lehet használni - így gyakorlatilag 10 perc alatt be lehet érni a városba. A komplex ingatlanfejlesztésen belül 350 lakás épül fel, két ütemben. Az első ütemben elkészülő 140 lakás változatos méretekben, de igen magas műszaki színvonalon épül. A mennyezet hűtés-fűtés vagy a zöldtető mind-mind a környzettudatosságot, illetve az ott élők rezsijének mérséklését szolgálják. Mindezt nem tükrözik a négyzetméterárak, ugyanis ár-érték arányban a legkedvezőbb a környéken. Nem véletlen, hogy a lakások közel fele már el is kelt. Így sokan már idén tudják majd élvezni a Tópark összes előnyét.

Lokál – 2018.03.15

Tópark