menu
Tópark

Az agglomeráció belvárosa - a Tópark

2018.03.01

A Tópark nem csupán egy épület komplexum, hanem egy olyan élettér, amely egy sikeres belvárosi közösséget modellez. Ez a városközpont rövidesen több ezer ember élő- és munkahelyévé válik, nem is beszélve a szolgáltatásokat igénybe vevő látogatókról.

Az egyediség és a praktikusság jellemző az összesen 55 ezer négyzetméternyi A+ kategóriába sorolt irodaterületre is. A fejlesztés alapelve, hogy elébe menjen a bérlők igényeinek, s egyszerre biztosítsa az egészséges, zöld környezetet, és a városi lét mindmegannyi előnyét.

Felmérések szerint egyébként is jelentős átalakulásban vannak az irodai munkahelyekkel szembeni elvárások, amelynek egyik lényeges megállapítása, hogy az emberek már nem szeretnek üvegkalitkában dolgozni. A Tópark irodáit az új trendeknek megfelelően alakítják ki. A maximálisan racionalizált térkihasználás a projekt mottója. Miután több épületben helyezkednek el a bérbe vehető területek, így szintenként is megoszthatók - amely az akár kisebb területet igénylő bérlők számára is ideális lehet az elszeparáódhatóság miatt. Az első ütemben idén év végéig összesen 15.500 négyzetméter készül el, amelyben 1300 és 2300 négyzetéter között vannak a szintterületek.

Természetesen az irodákat a kor legmodernebb gépészetével látják el. De találni itt különlegességet is: két külön helyről biztosítják az áramellátást illetve az optikai kábeleket is - így gyakorlatilag teljesen kizárt, hogy bármilyen műszaki ok miatt a bérlőknek problémája legyen.

Az épületek a legmodernebb hő technikai elvárásoknak megfelelően építették, LEED minősítéssel fognak rendelkezni. Annak ellenére, hogy a Tóparkban a legmagasabb minőségű irodaterületek valósulnak meg, a bérleti díjak szempontjából az ár-érték arány is nagyon kedvező. Egy irodabérlés döntésnél meghatározó szempont a megközelíthetőség is.

A fejlesztő kiemelten fontosnak ítélte ezt, így rendhagyó módon önálló közlekedési koncepciót dolgozott ki, aminek megvalósítása már befejeződött. Ennek eredményeként az autósok több, új saját beruházásban megvalósult autópálya-lehajtón juthatnak el a városközpontba. Természetesen a tömegközlekedést használókra is nagy hangsúlyt fektetettek. Ennek eredményeként közvetlen és sűrűn közlekedő buszjárat biztosítja majd a ki és bejutást – amit BKK bérlettel lehet használni. Nem mellesleg az ideérkezők mindig a belvárosba tartó csúcsforgalommal ellentétes irányban haladnak, így az itt dolgozók rengeteg stresszt és időt spórolnak meg munkába menet és hazafelé is, ami nagy előnyt jelent.

Lokál – 2018.03.01.

Tópark