menu
Tópark

Az új város neve: Tópark

2018.01.18

A Tópark Közép-Európa egyik legnagyobb, Magyarország legnagyobb komplex és egyben legkülönlegesebb ingatlanfejlesztése immár ötödik sebességre kapcsolt.

Már önmagában a helyszín is különleges, hisz három kulcsfontosságú autópálya találkozásánál, az elővárosi vasút vonala mentén helyezkedik el az összesen 180 hektáros terület, amelynek egy Margit-sziget nagyságú tó is a közvetlen szomszédja.

Egy olyan mini city születik, ahol nem uniformizált házak, hanem különböző stílusok jegyeit magukon viselő különleges épületek váltják egymást. Közöttük pedig egy Váci utca hosszúságú, belső passzázs húzódik, s az erre néző homlokzatok is hasonlóképpen változatos képet mutatnak. Találkozhatunk akár Bécs, Párizs, London vagy Berlin építészeti stílusával, de a múlt század eleji Budapestet idéző szecessziós vagy éppen art deco stílusú házzal is. Mindezzel a fejlesztő nem titkolt célja, hogy egy patinás belvárosi miliőt varázsoljon a városon kívülre. De nemcsak e miatt érezheti magát belvárosban a látogató, minden egyéb városias funkció is megtalálható lesz a Tóparkban: tömegközlekedés, kulturális és sportolási lehetőségek, kávézók, éttermek, szálloda, konferenciaközpont, sőt még egy magán és egy önkormányzati óvoda is. 3000 parkoló, 81 lift, 25 hektár nettó zöldfelület épül ki a beruházás során.

A jó megközelíthetőség érdekében jelentős fejlesztések valósultak már meg: kiépült több közvetlen autópálya lehajtó, s a területen belül is komoly belső úthálózat épült, városiasan kiépített buszmegállókkal, taxi drosztokkal, bicikli utakkal, de találkozhatunk itt aluljáróval, kiépített futópályával, sőt játszótérrel is – vagyis mint bármely nagyvárosban.


A tömegközlekedők ki és bejutását a 4-es metró kelenföldi végállomásától közvetlen buszjárat biztosítja, így gyakorlatilag 10 perc alatt be lehet érni a városba.


A komplex ingatlanfejlesztésen belül 350 lakás épül fel, két ütemben. Az első 141 lakást a tavasz végén már birtokba is vehetik a vásárlók. A Tópark lakáskoncepció a minél hangulatosabb és természet közelibb lakóhely kialakítását fogalmazza meg. Egy részük közvetlenül a tóra néz, de a többi lakás is zöldre tájolt, hiszen az épületek között mindenütt hatalmas zöldterületeket alakítottak ki. A mellett hogy ezek az otthonok a legmagasabb minőségi színvonalon épülnek, a környezettudatosság és az energiahatékonyság is fontos tényező.


Az irodaterületek is a legmagasabb színvonalú építészeti megoldásokat kínálják. Az épületek földszintjein pedig kiskereskedelmi egységek kapnak helyet, közel 15 000 négyzetméteren.

 

Lokál – 2018.01.18

 

Tópark