menu
Tópark

Finisben a Tópark

2018.07.19

A főváros kapujában három autópálya találkozásának közelében, összesen 180 hektáros területen valósul meg a nemzetközi berkekben is méltán legkülönlegesebbnek titulált új város a Tópark. Nem mellesleg egy Margit-sziget nagyságú tó mellett. Igazi város lesz, hisz lakások, irodák, üzletek, tömegközlekedés, sportolási lehetőség mind-mind megtalálható lesz itt.

 

A legek fejlesztéseként is emlegetik, mert a Tóparkban nem kevesebb, mint 3000 parkoló, 81 lift, 25 hektár nettó zöldfelület épül ki a beruházás során. Itt valósul meg Magyarország legnagyobb épülete is - a maga bruttó 198 ezer négyzetméterével – maga mögé utasítva az eddigi legnagyobbat, az Aréna plázát.


350 lakás épül fel, két ütemben. Hogy sikeres az elképzelés, jól mutatja, hogy első ütemben még az idén átadásra kerülő 141 lakás kétharmada néhány hónap alatt már gazdára is talált. A Tópark lakáskoncepció a minél hangulatosabb és természet közelibb lakóhely kialakítását fogalmazza meg. Az új otthonok egy része közvetlenül a tóra néz, de a többi lakás is zöldre tájolt, hiszen az épületek egy hatalmas - négyezer négyzetméteres - belső kertet ölelnek körül. A penthousetól egészen a stúdió apartmanig számos méretű és elosztású lakás épül. Nem mellesleg zöld energia felhasználásával környezettudatos megoldásokat kínálnak. A lakóházak zöldtetősek, s mennyezeti hűtés-fűtés van minden otthonban, amelyek eredményeként nem mellesleg minimális rezsiköltséggel számolhatnak majd az ott élők.  


Az irodaterületek is a legmagasabb színvonalú építészeti megoldásokat kínálják. Az alaposan átgondolt racionális térkialakítás pedig olyan réspiaci kínálatot teremt, amely az olyan kisebb bérlői igényeket is figyelembe veszi, ami jelenleg nagy hiány a legmagasabb minőségű irodapiacon. Az első ütemben 15 ezer négyzetméternyi A+ kategóriájú irodaterület kerül a piacra. A második ütemben pedig újabb 40 ezer négyzetméternyi iroda készül el, ami garantálja, hogy hosszú távon rugalmasan ki tudják szolgálni a bérlők időközben megváltozott területigényét is. Az irodaterületek kialítására is jellemző hogy környezetvédelemi szempontból is kiemelkedő műszaki megoldásokat kínál.  
Az épületek földszintjein pedig kiskereskedelmi egységek – kávézók éttermek különböző boltok - kapnak helyet, közel 15 000 négyzetméteren.

 

Lokál – 2018.04.12

Tópark