menu
Tópark

Pénztárca és környezetkímélő megoldások a Tóparkban

2018.02.15

Nem csak a jelenre, hanem a jövőre is koncentrál a Tópark „BE MY CITY”. Ennek az alapelvnek mentén épül az irodák és a kereskedelmi területek mellett a két lépcsőben megvalósuló közel 350 új otthon is. Az első ütem lakásainak kialakítása már az utolsó fázisban tart, így bárki meggyőződhet arról, hogy milyen megoldásokat sorakoztat fel a beruházó – nem mellesleg nem magasabb négyzetméteráron, mint ha hagyományos lakásokat építene. Pedig műszaki tartalomban jelentősen többet kínál. Ugyanez jellemző az iroda és kereskedelmi területekre is.

A legek fejlesztése ez, hisz összesen több mint 3000 parkoló, 81 lift, közel 25 hektár nettó zöldfelület épül ki a TÓPARKban. Ugyanakkor a manapság egyre inkább előtérbe kerülő környezettudatosság is fontos alappillére ennek az egyedülálló fejlesztésnek. De az is igaz, hogy az a közhiedelem, hogy ez egyenlő a magasabb árral. Erre cáfol rá a Tópark projekt, ahol még kedvezőbb négyzetméterárért lehet akár lakást vásárolni, akár irodaterületeket bérelni. A cél ugyanis hogy hosszútávon nem csak a környezet és az egyedülálló miliő miatt érje meg ebben a vadonatúj városban élni illetve dolgozni, hanem az alacsony és kiszámítható rezsiköltségek miatt is.

55 ezer fát, cserjét és bokrot telepítettek a területre az elmúlt évben. Az épületek zöldtetősek, amely azon túl, hogy csökkenti a zajterhelést és a szállópor mennyiségét, kiváló hőszigetelő, vagyis nyáron hűt, míg télen benntartja a meleget.

A lakásokban a mennyezet hűtés –fűtés is a gazdaságosságot szolgála. A mellett, hogy ezzel a megoldással, jóval, kevesebb energiával lehet temperálni, a legenergiatakarékosabb fűtési és klimatizálási rendszernek számít manapság. Az irodaterület szerves részét képezi a Tóparknak. Egy alaposan végiggondolt koncepció eredménye az itt kialakuló több épületben elhelyezkedő összesen 55 ezer négyzetméternyi bérbe vehető irodaterület, aminek alapfilozófiája, hogy elébe menjen a bérlők igényeinek, s egyszerre biztosítsa az egészséges, a zöld környezetet, és a városi lét valamennyi kényelmét és előnyét. Egy város alapvető részét képezik az üzletek is. A TÓPARK e tekintetben is kínál kuriózumot. Gyakorlatilag minden úti cél gyalog is megközelíthető lesz, kényelmes és biztonságos körülmények között. A fejlesztés egyik különlegessége az a passzázs, amely tulajdonképpen a városka sétálóutcája, s ahol összesen 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi területet alakítanak ki. Ezek iránt – nem véletlenül - már ma olyan nagy az érdeklődés, hogy a beruházó úgy döntött pályáztatás útján választják ki azokat a bérlőket, akik majd megnyithatják üzleteiket, éttermeiket, kávézóikat a még idén életre kelő TÓPARK.

Lokál – 2018.02.15.

Tópark